fbpx

Bultjes & plekjes

Plotseling merk je ze op: kleine bultjes of plekjes die iets uitsteken en een wat drogere textuur hebben. Deze onverwachte bultjes kunnen verschillende oorzaken hebben en variëren in uiterlijk. Ze kunnen zowel onschuldig als hinderlijk zijn, vooral bij het scheren of wanneer ze zich op een zichtbare plek bevinden.

Mogelijke oorzaken van deze bultjes zijn onder andere:

* Ouderdomswratjes: Deze kleine, verheven huidafwijkingen komen vaak voor bij het ouder worden en zijn meestal onschadelijk.

* Steelwratjes / Fibroompjes: Dit zijn goedaardige huidgroeiingen die vaak op een steeltje lijken. Ze kunnen wrijving veroorzaken, vooral wanneer ze zich in huidplooien bevinden.

* Cherry’s (rode bloedpuntjes): Deze kleine, felrode puntjes ontstaan door verwijde bloedvaatjes en kunnen voorkomen op de huid.

* Syringomen: Dit zijn kleine, meestal onschuldige cysten die zich vormen rond de zweetklieren.  Vaak zien we ze onder het oog.

* Xanthelasma (gele vlekken bij het oog): Dit zijn gele, verheven plekken rond de ogen en kunnen een teken zijn van vetophoping.

* Lentigo: Lentigines zijn bruine of zwarte vlekken op de huid die vaak worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon.

* Bindweefselgezwelletjes: Deze goedaardige huidgroeiingen kunnen zich op verschillende delen van het lichaam ontwikkelen.

Steelwratjes
Xanthelasma

Hoewel sommige van deze bultjes geen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, kunnen ze wel als ontsierend of vervelend worden ervaren. Bijvoorbeeld, als ze zich op een zichtbare plek bevinden, zoals in het gezicht, of als ze pijnlijk worden bij aanraking of scheren.

Blijf niet rondlopen met bultjes, plekjes of verkleuringen.

Het is belangrijk om deze bultjes te laten controleren door een professionele huidspecialist. Bij Cosmedisch Instituut Hanneke in Groningen bieden we deskundig advies en behandelingen om verschillende soorten bultjes en plekjes aan te pakken. In veel gevallen kunnen bindweefselgezwelletjes en wratjes vrijwel direct worden verwijderd. Als er twijfel bestaat over de aard van een bultje, zullen we je eerst doorverwijzen naar een arts voor nader onderzoek en toestemming.

Aarzel niet langer en neem de stap om deze ongewenste bultjes en plekjes te laten controleren en behandelen. Een gladde, gezonde huid is binnen handbereik. Onze specialisten staan klaar om je te helpen.

Advies of behandeling?

Bij Cosmedisch Instituut Groningen staan we klaar om je te helpen bij het bereiken van een gezonde, stralende huid. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe onze gespecialiseerde acne behandelingen jou kunnen ondersteunen op weg naar een heldere, zorgeloze huid.

Bij ons kun je direct online een afspraak maken zodat we je kunnen adviseren over de beste behandelingen voor jouw specifieke acne-probleem.

Maak vandaag nog een afspraak in onze online agenda of stuur ons een whatsapp bericht.

coagulatie