fbpx

Als je op zoek bent naar een gezonde en stralende huid, dan is de eerste en misschien wel allerbelangrijkste stap het reinigen van je gezicht.  Hierbij moet je dan wel de juiste cleanser voor jouw huid gebruiken. Er zijn zoveel verschillende cleansers op de markt dat het lastig kan zijn om de juiste te vinden voor jouw huidtype. 

 

Waarom reinigen?

Het is belangrijk om je gezicht zowel ’s ochtends als ’s avonds te reinigen.  In ons instituut horen we toch vaak de vraag of het nou zo belangrijk is om 2x per dag je gezicht te reinigen.  Gedurende de dag hoopt zich talg, zweet, bacteriën en vuil op in je poriën, zelfs als je geen make-up draagt.  Als je ’s avonds niet reinigt, kunnen deze ophopingen huidproblemen geven zoals acne of zelfs te snelle veroudering van je huid.  Bovendien herstelt je huid ’s nachts en daarbij komen afvalstoffen vrij. Een plens water geeft je huid weliswaar een fris gevoel, maar het maakt je gezicht niet schoon.  De dagcrème die je daarna aanbrengt zal niet optimaal werken als je gezicht niet goed gereinigd is.

 

En natuurlijk.  Wij begrijpen ook dat het soms lastig kan zijn om ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat nog de tijd te nemen om je gezicht goed te reinigen. Toch willen we benadrukken dat het reinigen van je gezicht net zo belangrijk is als het poetsen van je tanden. Bovendien kan een korte reinigingsroutine een ontspannend moment in je dag geven.

 

Hoe gebruik je een cleanser?

Je brengt maar een kleine hoeveelheid aan op je handen en masseert dit zachtjes in op je gezicht.  Kijk goed of de cleanser ook geschikt is voor de gevoelige huid rondom je ogen. Voeg een beetje water toe en spoel je je gezicht met lauwwarm of liever koud water.  Dep je huid vervolgens voorzichtig droog met een handdoek.  Nu kun je je serum en crème aanbrengen.

 

Belangrijk

Let op welke cleanser je gebruikt en of deze past bij jouw huidtype.  Een cleanser mag je huid niet teveel uitdrogen of strak laten aanvoelen na het gebruik.  Een goede cleanser verwijdert niet de natuurlijke oliën van je huid en tast niet de barrièrefunctie aan.

 

Professioneel advies

Als je merkt dat je huid niet goed reageert op de cleanser of als je huidproblemen niet verbeteren,  aarzel dan niet om ons te vragen voor advies.  Bij ons kun je terecht voor persoonlijk advies over welke cleanser het beste past bij jouw specifieke huidtype en huidprobleem.