fbpx

Pigment

Misschien heb jij vroeger ook nog met factor 3 gesmeerd en dan het liefst met een olie zitten bakken in de zon?  Met een handdoek over de tuinstoel om de bekleding te beschermen.

Tegenwoordig weten we gelukkig beter en smeren wij ons veel beter in.  Maar de beschadigingen van vroeger worden nu wel zichtbaar.

 

Wat kan de oorzaak zijn?

Pigment of verkleuringen zijn beschadigingen in je pigmentatie proces die al jaren geleden zijn veroorzaakt.  Dit kun je niet meer omkeren.  Vaak heb je in je kinderjaren of jeugd niet of te weinig beschermd in de zon gelopen. Maar niet alleen zonbeschadigingen zijn een oorzaak van pigment.

Ook hormonen kunnen de oorzaak zijn van verkleuringen in je huid.  Je zwangerschap of juist door pilgebruik.  Hierbij zie je vaak vlekken op in het midden van je gezicht, zoals je kin, bovenlip, jukbeenderen, neus en voorhoofd.

Ook na een echte huidbeschadiging zoals acne, trauma of wondje of zelfs druk (bv bij de bh bandjes) kun je pigmentvlekken overhouden.

Andere oorzaken kunnen parfum, huidveroudering en wrijving zijn.

 

 

pigment

Wat is pigment?

Wanneer UV straling op de huid komt wordt automatisch pigment aangemaakt. Dit beschermt de huid tegen schadelijke uv-straling, maar wanneer je huid teveel pigment aanmaakt kan dit zich ophopen. Op de ene plek zit te weinig pigment,  terwijl op de andere plek een pigmentvlek wordt gevormd.

Pigmentvlekken worden ook wel hyperpigmentatie genoemd.  De vlekjes zijn vaak lichtbruin tot donkerbruin maar kunnen ook wit of rood zijn. Met onze huidscan kunnen we ook al zien welke pigment nog niet zichtbaar is,  maar wat je over een paar jaar wel kunt verwachten als je je huid verder niet beschermd.

Bij elke behandeling kijken wij de huid na op ‘niet pluis’ plekjes en daarbij ook eventuele verkleuringen volgens de ABCDE methode.  Bij enige twijfel verwijzen wij je eerst door naar de huisarts.

 

Pigment behandeling

Pigment verstoringen kunnen in verschillende dieptes in je huid plaatsvinden. 

Door te kijken naar de oorzaak en de verschillende verkleuringen kunnen we je al heel snel vertellen wat je kan verwachten. 

Door ons totaalconcept van voedingsadviezen, behandelingen en de juiste productgebruik zorgt er voor dat je huid egaler wordt. 

Lees hier alles over onze methode.

Het doel van onze pigment behandeling is altijd een:
  • egalere huid
  • voorkomen pigment
  • pigment remmend
  • bestaand pigment aanpakken voor een betere verspreiding

Specialisaties

We hebben in de salon vele specialisaties die we los of gecombineerd inzetten bij een huid met pigment verkleuringen.

In ons instituut bekijken we wat precies voor jouw huid de beste keus is en waar jouw voorkeur ligt.

Enige specialisaties die we inzetten zijn:

  • green peel
  • microneedling
  • ipl
  • peelingen  (yellow peel)
  • coagulatie

Graag meer advies of een afspraak

Maak direct in onze online agenda een afspraak voor een 1e behandeling of intake.

Of stuur ons een whatsapp bericht