fbpx
Huidprobleem

Pigment

Voor een zo egaal mogelijke huid.

Voorkomen,  pigment aanmaak remmend en bestaand pigment aanpakken.

Wat deed jij vroeger?

Misschien heb jij vroeger ook nog met factor 3 gesmeerd en dan het liefst met een olie zitten bakken in de zon?  Met een handdoek over de tuinstoel om de bekleding te beschermen. 

Tegenwoordig weten we gelukkig beter en smeren wij ons veel beter in.  Maar de beschadigingen van vroeger worden nu wel zichtbaar.

 

Wat is nou de oorzaak?

Pigment of verkleuringen zijn beschadigingen in je pigmentatie proces die al jaren geleden zijn veroorzaakt.  Dit kun je niet meer omkeren.  Vaak heb je in je kinderjaren of jeugd niet of te weinig beschermd in de zon gelopen. Maar niet alleen zonbeschadigingen zijn een oorzaak van pigment.

Ook hormonen kunnen de oorzaak zijn van verkleuringen in je huid.  Je zwangerschap of juist door pilgebruik.  Hierbij zie je vaak vlekken op in het midden van je gezicht, zoals je kin, bovenlip, jukbeenderen, neus en voorhoofd. 

Ook na een echte huidbeschadiging zoals acne, trauma of wondje of zelfs druk (bv bij de bh bandjes) kun je pigmentvlekken overhouden.

Andere oorzaken kunnen parfum, huidveroudering en wrijving zijn. 

 

 

Wat is pigment?

Wanneer UV straling op de huid komt wordt automatisch pigment aangemaakt. Dit beschermt de huid tegen schadelijke uv-straling, maar wanneer je huid teveel pigment aanmaakt kan dit zich ophopen. Op de ene plek zit te weinig pigment,  terwijl op de andere plek een pigmentvlek wordt gevormd.

Pigmentvlekken worden ook wel hyperpigmentatie genoemd.  De vlekjes zijn vaak lichtbruin tot donkerbruin maar kunnen ook wit of rood zijn. Met onze huidscan kunnen we ook al zien welke pigment nog niet zichtbaar is,  maar wat je over een paar jaar wel kunt verwachten als je je huid verder niet beschermd.

Bij elke behandeling kijken wij de huid na op ‘niet pluis’ plekjes en daarbij ook eventuele verkleuringen volgens de ABCDE methode.  Bij enige twijfel verwijzen wij je eerst door naar de huisarts.

 

Pigment behandelingen

Pigment is 1 van de lastigste huidproblemen om te verhelpen. Het pigment kan in verschillende dieptes van huidlagen zitten.  Om pigment effectief aan te pakken beginnen wij onze trajecten met een intake.  Om het pigment goed ini kaart te brengen maken we een huidscan. Ook bespreken wij je wensen en maken een persoonlijk behandelplan.

Hierna kunnen we beginnen om jouw huid weer mooi te maken.

We maken een persoonlijk detoxplan om je lichaam te ontdoen van afvalstoffen.  De afspraken voor de behandelingen plannen we in.  

En je krijgt producten mee om de behandelingen thuis te versterken en voort te zetten.

Op deze manier kunnen wij het beste resultaat beloven op een natuurlijke holistische manier.

Ons stappenplan

Behandelplan

Voorafgaand aan het traject krijg je een gratis en vrijblijvend consult.
Samen met de huidscan stellen we een behandelplan op.

Ontgiften

Door een orthomoleculaire detox gaan we je lichaam ontdoen van alle afvalstoffen.

Pigment behandeling

Het  exfoliëren en vervagen van oppervlakkig pigment en aanpakken van dieperliggend pigment

Producten

Om het resultaat te verbeteren zet je thuis de behandeling voort.

Ontgiften

In 10 dagen begeleiden wij je om je lichaam te ontgiften.  Je krijgt opnieuw energie, je huid wordt frisser en je buik wordt rustiger.  Gifstoffen worden afgevoerd en de hormoonbalans wordt gereset.  Je zult merken dat je huid mooier en rustiger wordt.

In dit geval van detoxen hoef je niet bang te zijn dat je weinig eet, je mag juist veel eten. 

Behandelingen

We beginnen om de oppervlakkige pigmentvlekken te vervagen en te verkleinen. 

Het is de combinatie en gerichte aanpak van het soort pigment die het beste resultaat geven.  Hierbij combineren wij verschillende behandeltechnieken.

In het persoonlijk behandelplan geven we een schatting van het aantal behandelingen.  Dit ligt aan de ernst van het pigment. 

 

Ja,  ik wil graag weten hoe je mij kunt helpen

Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek in voor meer informatie.