fbpx

Wat wordt er precies bedoeld met huidverbetering en ben jij daar niet al mee bezig?  Laten we het eens samen uitzoeken…

Over de huid

Onze huid is het grootste orgaan van het lichaam en staat constant met de buitenwereld in contact. De belangrijkste functie van de huid is het beschermen van alle onderliggende structuren en organen. Om deze functie goed uit te voeren, beschikt onze huid over een aantal eigenschappen.

Met verloop van tijd kunnen sommige van deze functies of eigenschapen worden beinvloed door je levensstijl, klimaat, zon, etc.

Huidverzorging

Jouw huid kan ook beïnvloed worden door genetische invloeden, denk aan het verouderingsproces.

Om dit te vertragen is het belangrijk de huid van alle basisbehoeftes te voorzien.  Vocht, vet, voeding en bescherming zijn enkele voorbeelden. Op deze manier onderhoud jij de functie of eigenschappen van je huid. Dit noemen we huidverzorging.  Veel cosmeticaproducten werken op basis van deze behoefte van de huid.

Huidverbetering

Wat gebeurt er als je huid beschadigd raakt? Of wanneer het probleem in de diepere huidlagen ligt. Onze huid heeft op den duur meer nodig dan alleen onderhoud. Huidverbetering is de volgende stap.

Huidverbeterende producten voorzien de huid van de basisbehoeften, maar gaan een stapje verder om ook problemen in de diepere huidlagen op te lossen. Dit zijn vaak intensieve en zeer actieve producten met speciale (bio)actieve ingrediënten.

Mijn tips voor huidverbetering:

1.   Gebruik dagelijks producten met Vitamine C. Vitamine C kan veel huidproblemen oplossen en het verfrist, hersteld en egaliseert de huid.

Onze LOOkX Refresh Lotion is een Vitamine C bommetje voor een direct frisse uitstaling. Ook onze nieuwe LOOkX Vitamin C Intense Mask & Intense Peel bevatten een hoge concentratie vitamine C.  Hierdoor wordt de collageenproductie in de dieper huidlagen geactiveerd voor het behandelen van rimpels en lijntjes.

2. Neem voldoende rust. Een goede nachtrust draagt bij aan een sneller herstel van het lichaam en de huid.

3.  Niacinamide (ofwel Vitamine B3) is een absolute musthave op het gebied van huidverbetering en is een onmisbaar ingredient in je dagelijkse skincare routine vanwege de vele voordelen.

 • herstelt je huidbarriere
 • reguleert de talgproductie, vermindert ontstekingen
 •  vermindert roodheid
 • stimuleert de aanmaak van collageen
 • krachtige antioxidant

Wist je dat LOOkX Dermapolish Pads bomvol Niacinamide zitten?

4. Retinol, ook wel vitamine A, stimuleert net als vitamine C de aanmaak van collageen en elastine (zorgt voor stevigheid in je huid) en versnelt je celdeling. Op deze manier worden rimpels van binnenuit opgevuld. De voordelen op een rijtje:

 • verstevigt je huid
 • vermindert pigmentatie
 • geschikt voor de rijpere huid
 • vermindert acne(littekens), pigmentvlekken en rimpels
 • stimuleert je collageen aanmaak
 • laat jouw doffe huid weer stralen
 • maakt porien minder zichtbaar.

Wij werken met LOOkX Retinol2ndG producten, deze bevatten het hoogst mogelijke percentage Retinol voor veilig gebruik en zeer effectieve resultaat.

5.   Gebruik dagels een zonbescherming met minimaal SPF30. 

Zowel als onze LOOkX Sun Fluid SPF30 als de LOOkX Smart 4-in-1 primer SPF30 zijn allebei vetvrije emulsies en geschikt voor alle huidtypes.

Persoonlijke aanpak

Wil jij je huid verbeteren of zolang mogelijk mooi en jong houden?  Vul onze online huidscan in en we maken voor jou een persoonlijk huidverbeteringsplan.