fbpx

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en werkt (letterlijk) als een geoliede machine. Ze is dagelijks bezig met het beschermen en reageren op prikkelsJe huid is sterk, elastisch en waterdicht. Het systeem van de huid werkt prima, maar soms gaat het mis

Dat gebeurt vooral in je puberteit, maar ook later. Denk aan mee-eters, pukkels en puistjes.

Mee-eters 

Wat is een mee-eter?

Mee-eters, ook bekend als comedonen, zijn verstoppingen van je poriën. Het donkere (Blackheadsopen comedonen) of lichte (whiteheads/gesloten comedonen) verkleurde stipje dat de opening van een haarzakje/ talgkliertje afsluit, heet een mee-eter. Dit is dan ook de eerste stap in een rits van processen dat de huid ondergaat.  

Hoe kun je mee-eters behandelen?

Dat is eigenlijk vrij makkelijk! Om verstoppingen te voorkomen moet je je dode op huidvriendelijke wijze verwijderen. Gebruik hiervoor drie à vier keer per week de LOOkX Derma skin polish padsDoor de toevoeging van salicylzuur en glycolzuur wordt de verdikking van de huid tegengegaan en reinig je de poriën 

Pukkel of puistje?

Wat is een pukkel?

Wanneer je mee-eters niet juist behandelt, gaat de talgproductie en zwelt het haarzakje op: er ontstaat een pukkel.  

Wat is een puistje?

Soms wordt de druk in het haarzakje zo groot dat de wanden knappende talg dringt dan de omringende huid binnen en er ontstaat een kleine ontsteking. Het pukkeltje is nu gepromoveerd tot puistje. 

Nu weet je het verschil tussen een puistje en een pukkel. Zoals bij veel huidcondities is ook hier het voorkomen beter dan genezen.  

Droog en knijp niet uit!

 gouden tip! Gebruik nooit verzorgingsproducten met uitdrogende stoffen en ga een puistjes en pukkels niet uitknijpen. Door de druk die je toepast, kan de ontsteking verspreiden. Wat het probleem alleen maar groter maakt. Als de huid wordt uitgedroogd, gaan de talgklieren juist meer talg produceren om te compenseren. Hierdoor verergert het probleem. 

Wij gebruiken in de salon vaak behandelingen op basis van fruitzuren. Het lost de verstopping in de porie op, egaliseert de huid en werkt ontstekingsremmend. Daarnaast zorgt het voor de verfijning van poriën en heeft het een diepreinigende werking. 

Bescherm je huid

Pukkels en puistjes lijken onschuldig, maar kunnen op lange termijn een permanente frustratie worden. De huid is niet in staat puistjes te genezen als zij tegelijkertijd moet strijden tegen dagelijkse schade door de zon. Een beschermende dagcrème of zelfs een foundation met SPF biedt de uitkomst.

LOOkX Smart 4-in-1- protection primer is een vetvrije, egaliserende, matterende en hydraterende bescherming met SPF 30 voor dagelijks gebruik. Jouw ideale metgezel voor winter en zomer.

LOOkX Natural velvet mineral foundation is natuurlijk en zacht. Deze matterende foundation bevat SPF 15 en creëert een perfect egale, zachte huid.

Gebruik de juiste producten

Dagelijkse verzorging van de huid is zeker een aanrader. Gebruik hiervoor een goede reiniger, scrub en dagcrème. De LOOkX Derma daily cleanser bevat glycolzuur dat niet alleen het huidoppervlak reinigt, maar ook de binnenkant van de poriën.

LOOkX Derma skin polish pads zijn met salicylzuur en niacinamide doordrenkte pads die dode huidcellen op een huidvriendelijke wijze verwijderen en mee-eters, pukkels en puistjes voorkomen en verminderen.

Voor de dagelijkse verzorging, bescherming en herstel van de huid is de LOOkX Solution cream de beste optie. Door de toevoeging van een unieke plant stamcel blend worden pukkels en puistjes voorkomen, en worden ontstekingen geremd.