fbpx

Bultjes en wratjes

Plotseling merk je ze op: kleine bultjes of plekjes die iets uitsteken en een wat drogere textuur hebben. Deze onverwachte bultjes kunnen verschillende oorzaken hebben en variëren in uiterlijk. Ze kunnen zowel onschuldig als hinderlijk zijn, vooral bij het scheren of wanneer ze zich op een zichtbare plek bevinden.

 

Kleine Bultjes en wratjes in het Gezicht

* Ouderdomswratjes: Deze kleine, verheven huidafwijkingen komen vaak voor bij het ouder worden en zijn meestal onschadelijk.

* Steelwratjes / Fibroompjes: Dit zijn goedaardige huidgroeiingen die vaak op een steeltje lijken. Ze kunnen wrijving veroorzaken, vooral wanneer ze zich in huidplooien bevinden.

* Cherry’s (rode bloedpuntjes): Deze kleine, felrode puntjes ontstaan door verwijde bloedvaatjes en kunnen voorkomen op de huid.

* Syringomen: Dit zijn kleine, meestal onschuldige cysten die zich vormen rond de zweetklieren.  Vaak zien we ze onder het oog.

* Xanthelasma (gele vlekken bij het oog): Dit zijn gele, verheven plekken rond de ogen en kunnen een teken zijn van vetophoping.

* Lentigo: Lentigines zijn bruine of zwarte vlekken op de huid die vaak worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon.

* Bindweefselgezwelletjes: Deze goedaardige huidgroeiingen kunnen zich op verschillende delen van het lichaam ontwikkelen.

Steelwratjes
Xanthelasma

Blijf niet rondlopen met bultjes, plekjes of verkleuringen.

Hoewel sommige van deze plekjes geen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, kunnen ze wel als ontsierend of vervelend worden ervaren, vooral als ze zich in het gezicht bevinden of pijnlijk worden bij aanraking of scheren.

Wacht niet langer en neem actie om deze ongewenste bultjes en plekjes in het gezicht te laten controleren en behandelen. Een gladde, gezonde huid is binnen handbereik. Onze specialisten bij Cosmedisch Instituut Hanneke in Groningen staan klaar om je te helpen.

Advies of behandeling?

Bij Cosmedisch Instituut Groningen staan we klaar om je te helpen bij het bereiken van een gezonde, stralende huid. Neem contact met ons op voor meer informatie

Maak vandaag nog een afspraak in onze online agenda of stuur ons een whatsapp bericht.

coagulatie met fibroblast