fbpx

Alles Over De Droge Huid

Heb je last van een droge huid? Dat kan gebeuren als je huidcellen niet genoeg olie aanmaken. Je huid kan dan trekkerig aanvoelen, schilferig zijn en een doffe uitstraling hebben. Bij een zeer droge huid kan zelfs de elasticiteit verminderen en kun je gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf, zoals de zon, wind en kou.

Kenmerken van een Droge Huid:

– Fijne huidstructuur
– Kleine poriën
– Gevoeligheid voor temperatuurveranderingen
– Ruw, strak en schilferig gevoel

Een droge huid voelt vaak ruw en strak aan, vooral na contact met water, omdat deze weinig natuurlijke bescherming heeft en gevoeliger is voor vroegtijdige veroudering.

droge huid

Verschil tussen Droge Huid en Vochtarme Huid

Het is belangrijk op te merken dat er een verschil is tussen een droge huid en een vochtarme of gedehydrateerde huid. Een droge huid is meestal genetisch bepaald (huidtype) en heeft een tekort aan talg (vet). Dit betekent dat de huid overal droog aanvoelt, inclusief de hoofdhuid, armen, benen en voorhoofd. Een droge huid vertoont ook sneller fijne lijntjes en rimpels.

Aan de andere kant kan een vochtarme of gedehydrateerde huid bij elk huidtype voorkomen. Zelfs mensen met een vette huid kunnen last hebben van een vochtarme huid. Dit betekent dat de huid vocht tekortkomt, zelfs als er voldoende talg aanwezig is.

Gezichtsbehandelingen drukke periode

Waardoor ontstaat een droge huid?

Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben:

Genetische aanleg: Sommige mensen hebben van nature een zwakkere barrière lipidelaag en een tekort aan olie, wat leidt tot vochtverlies en uitdroging.

Huidveroudering: Naarmate we ouder worden, neemt de aanmaak van lipiden op natuurlijke wijze af, waardoor de huid droger wordt.

Seizoensveranderingen: Koude temperaturen en lage luchtvochtigheid kunnen de aanmaak van lipiden verminderen en de huid uitdrogen.

Reiniging: Overmatig wassen, overexfoliëren en het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen kunnen de huid uitdrogen en de barrière lipidelaag beschadigen.

Voeding: Een dieet met weinig vet kan leiden tot verminderde aanmaak van lipiden in de huid.

Stress en omgevingsfactoren: Stress, blootstelling aan UV-straling en bepaalde huidziekten kunnen de huidbarrière beschadigen of het herstel vertragen.

Tips voor een Droge Huid:

Als je een droge huid hebt, zijn er enkele stappen die je kunt volgen om je huid beter te verzorgen en hydrateren:

Niet te heet douchen: Vermijd te heet douchen, omdat heet water de huid kan uitdrogen. Kies liever voor lauwwarm water.

Pas op met airconditioning en verwarming: Extreme temperatuurschommelingen, vooral in ruimtes met airconditioning en verwarming, kunnen de huid uitdrogen. Probeer de luchtvochtigheid op peil te houden in je leefomgeving.

Gebruik altijd een SPF: Bescherm je huid tegen schadelijke UV-straling door dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken.

Welke Producten Zijn Geschikt ?

Om je droge huid te verbeteren, raden we de LOOkX Moisture-lijn aan. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor droge, vochtarme huidtypes en hydrateert tot in de diepere huidlagen.

Je huid heeft behoefte aan directe verlichting van een trekkerig gevoel en een vol rustig gevoel.  Zorg ervoor dat je droge huid optimaal wordt verzorgd en gehydrateerd, zodat je weer kunt genieten van een gezonde, stralende huid.

Advies of behandeling?

Bij Cosmedisch Instituut Groningen staan we klaar om je te helpen bij het bereiken van een gezonde, stralende huid. Neem contact met ons op voor meer informatie

Maak vandaag nog een afspraak in onze online agenda of stuur ons een whatsapp bericht.

Hanneke schoonheidsspecialist