fbpx

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

De Schaduw van onze zon’bak’ dagen

Weet je nog die dagen waarop je genoot van de zon, slechts met factor 3 ingesmeerd en een zonneolie op je huid? Met een handdoek over de tuinstoel om je kleding te sparen.

Gelukkig weten we nu beter, maar helaas blijven de schade van vroeger zichtbaar.

 

Pigmentatieoorzaken

Pigmentvlekken en verkleuringen onthullen beschadigingen in je pigmentatieproces die jaren geleden zijn begonnen. Dit is onomkeerbaar. In je jeugd beschermde je je huid vaak onvoldoende tegen de zon. Maar zonneschade is niet de enige boosdoener.

Hormonale schommelingen, zoals zwangerschap of anticonceptiegebruik, zijn een veelvoorkomende oorzaak van verkleuringen. Je ziet deze vlekken vaak in het centrale deel van je gezicht, zoals de kin, bovenlip, jukbeenderen, neus en voorhoofd.

Zelfs na huidbeschadigingen, zoals acne, trauma, wondjes of druk (zoals van bh-bandjes), kun je pigmentvlekken ontwikkelen. Parfum, huidveroudering en wrijving dragen eveneens bij aan deze ongewenste pigmentatie.

pigmentvlekken gezicht
Huidproblemen Groningen
Huidanalyse Schoonheidssalon Hanneke

Het Mysterie van Pigment

Zonlicht triggert het aanmaken van pigment op je huid als een natuurlijke bescherming tegen UV-straling. Te veel zon kan echter leiden tot de ophoping van pigment. Soms heb je juist te weinig pigment op sommige plekken, terwijl elders pigmentvlekken ontstaan.

Pigmentvlekken, ook wel hyperpigmentatie genoemd, variëren van lichtbruin tot donkerbruin, en kunnen zelfs wit of rood zijn. Met onze huidscan voorspellen we niet alleen zichtbare pigmentvlekken, maar ook die nog in ontwikkeling zijn als je je huid niet beschermt.

Bij elke behandeling controleren we de huid op verdachte plekjes en mogelijke verkleuringen volgens de ABCDE-methode. Twijfelen wij ergens over, dan verwijzen we je eerst door naar een huisarts.

Pigment behandeling

Pigment verstoringen kunnen in verschillende dieptes in je huid plaatsvinden. 

Door te kijken naar de oorzaak en de verschillende verkleuringen kunnen we je al heel snel vertellen wat je kan verwachten. 

Door ons totaalconcept van voedingsadviezen, behandelingen en de juiste productgebruik zorgt er voor dat je huid egaler wordt. 

Lees hier alles over onze methode.

Het doel van onze pigment behandeling is altijd een:
  • egalere huid
  • voorkomen pigment
  • pigment remmend
  • bestaand pigment aanpakken voor een betere verspreiding

Specialisaties

We hebben in de salon vele specialisaties die we los of gecombineerd inzetten bij een huid met pigment verkleuringen.

In ons instituut bekijken we wat precies voor jouw huid de beste keus is en waar jouw voorkeur ligt.

Enige specialisaties die we inzetten zijn:

  • green peel
  • microneedling
  • ipl
  • peelingen  (yellow peel)
  • coagulatie
Instituut Hanneke

Graag meer advies of een afspraak

Maak direct in onze online agenda een afspraak voor een 1e behandeling of intake.

Of stuur ons een whatsapp bericht