fbpx
Huidprobleem

Couperose

Voor een rustige, sterke en egale huid.

Een huid die minder heftig reageert bij schommelingen in het weer, stress e.d.

Gevoelig en snel rood…

Je huid is gevoelig en vaak rood. En als het wat kouder wordt buiten dan kan het soms zo pijnlijk zijn… Soms heb je het idee dat het steeds een beetje erger wordt.

Misschien heb je altijd al wel gevoelige wangen gehad en wordt het nu erger.  Maar het kan ook zijn dat door bepaalde oorzaken je steeds meer rode puntjes krijgt,  rode adertjes en misschien heb je zelfs al aan Rosacea gedacht.

 

Of misschien Rosacea?

Wanneer je last hebt van rode vaatjes,  maar ook nog van veel roodheid en puistjes dan kan het zijn dat je last hebt van rosacea.  Vaak zie je dat het eten van pittig voedsel en als je van buiten naar binnen gaat dat de roodheid vele malen erger wordt.   Tevens speelt bij rosacea de demodex mijt ook een rol.  

De aanpak van rosacea ligt vaak in een combinatie van de verwijde vaatjes verminderen en het aanpakken van de puistjes,  dit doen we door verschillende specialisaties te combineren. 

 

 

 

 

Hoe ontstaat couperose?

Rode vaatjes in het gezicht wordt ook wel couperose genoemd. Couperose is een plek met chronische verwijde haarvaatjes, die als fijne rode of roodblauwe draadjes door de opperhuid heen schemeren.

De chronische verwijding ontstaat doordat de bloedvatwandjes hun elasticiteit hebben verloren, waardoor de vaten goed gevuld raken met bloed. Dit is vaak te zien op de wangen en de neus. Soms ontstaan er ook op andere plekken rode vlekken in het gezicht. Heb jij al een dunne, droge huid dan heb je meer kans op couperose dan mensen met een dikke, vette huid.

Vaak ontstaat couperose spontaan, maar zonlicht, roken, erfelijkheid of een schrale huid kunnen een oorzaak zijn.  En wanneer je al een dunne en lichte huid hebt vallen de vaatjes ook meer op.

 

Couperose behandelingen

Om couperose effectief aan te pakken beginnen wij onze trajecten met een intake.  Hierin maken we een huidscan en bespreken wij je wensen en maken een persoonlijk behandelplan.

Hierna kunnen we beginnen om jouw gevoelige couperose huid weer mooi te maken.

We maken een persoonlijk detox om ook van binnenuit de oorzaak aan te pakken en toekomstige adertjes te voorkomen.  De afspraken voor de behandelingen plannen we in.  

En je krijgt producten mee om de behandelingen thuis te versterken en voort te zetten.

Op deze manier kunnen wij het beste resultaat beloven op een natuurlijke holistische manier.

Ons stappenplan

Behandelplan

Voorafgaand aan het traject krijg je een gratis en vrijblijvend consult.
Samen met de huidscan stellen we een behandelplan op.

Laag gradige ontstekingen aanpakken

Op een orthomoleculaire wijze pakken we de oorzaak van binnenuit aan.

Couperose behandeling

Het verminderen van de rode adertjes en versterken van de huid en vaatwandjes. 

Producten

Om het resultaat te verbeteren zet je thuis de behandeling voort.

Duurzaam opbouwen

Omdat voeding couperose kan verergeren geven we je een aantal richtlijnen mee.  Tevens zullen we je huid versterken waaronder het bindweefsel en collageen zodat couperose in de toekomst wordt voorkomen.

Behandelingen

We beginnen om de huid te versterken en de grote rode adertjes te verminderen. Vervolgens zullen we de kleine adertjes verminderen zodat de huid egaler en minder rood zal zijn.

Om het mooiste resultaat te kunnen bereiken combineren wij verschillende behandeltechnieken.

In het persoonlijk behandelplan geven we een schatting van het aantal behandelingen.  Dit ligt aan de ernst van de couperose.

 

Ja,  ik wil graag weten hoe je mij kunt helpen

Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek in voor meer informatie.