fbpx

Couperose huid

Je huid is gevoelig en vaak rood. En als het wat kouder wordt buiten dan kan het soms zo pijnlijk zijn… Soms heb je het idee dat het steeds een beetje erger wordt.

Misschien heb je altijd al wel gevoelige wangen gehad en wordt het nu erger.  Maar het kan ook zijn dat door bepaalde oorzaken je steeds meer rode puntjes krijgt,  rode adertjes en misschien heb je zelfs al aan Rosacea gedacht.

 

Couperose

Of misschien Rosacea?

Wanneer je last hebt van rode vaatjes,  maar ook nog van veel roodheid en puistjes dan kan het zijn dat je last hebt van rosacea.  Vaak zie je dat het eten van pittig voedsel en als je van buiten naar binnen gaat dat de roodheid vele malen erger wordt.   Tevens speelt bij rosacea de demodex mijt ook een rol.

De aanpak van rosacea ligt vaak in een combinatie van de verwijde vaatjes verminderen en het aanpakken van de puistjes,  dit doen we door verschillende specialisaties te combineren. 

Rosacea
Huidanalyse Schoonheidssalon Hanneke

Wat is Couperose

Rode vaatjes in het gezicht wordt ook wel couperose genoemd.

Couperose is een plek met chronische verwijde haarvaatjes, die als fijne rode of roodblauwe draadjes door de opperhuid heen schemeren.

De chronische verwijding ontstaat doordat de bloedvatwandjes hun elasticiteit hebben verloren, waardoor de vaten goed gevuld raken met bloed. Dit is vaak te zien op de wangen en de neus. Soms ontstaan er ook op andere plekken rode vlekken in het gezicht. Heb jij al een dunne, droge huid dan heb je meer kans op couperose dan mensen met een dikke, vette huid.

Vaak ontstaat couperose spontaan, maar zonlicht, roken, erfelijkheid of een schrale huid kunnen een oorzaak zijn.  En wanneer je al een dunne en lichte huid hebt vallen de vaatjes ook meer op.

 

Couperose behandeling

Ook bij couperose kijken wij verder dan alleen je huid. 

Door ons totaalconcept van voedingsadviezen, behandelingen en de juiste product gebruik zorgt er voor dat je huid minder gevoelig wordt. Om de oorzaak weg te nemen zal je huid al direct rustiger reageren.

Lees hier alles over onze methode.

Het doel van onze couperose behandeling is altijd een:
  • rustige en egale huid
  • weerbare huid
  • minder heftig reagerend bij weeromstandigheden en stress
  • verwijderen rode vaatjes
  • voorkomen van rode vaatjes

Specialisaties

We hebben in de salon vele specialisaties die we los of gecombineerd inzetten bij een huid met couperose of rosacea

In ons instituut bekijken we wat precies voor jouw huid de beste keus is en waar jouw voorkeur ligt.

Enige specialisaties die we inzetten zijn:

  • microneedling
  • carboxy therapie
  • zuurstoftherapie
  • ipl

Graag meer advies of een afspraak

Maak direct in onze online agenda een afspraak voor een 1e behandeling of intake.

Of stuur ons een whatsapp bericht