fbpx

Jouw Huidbarrière Herstellen en Beschermen

In onze zoektocht naar een gezonde huid, hoor je ons steeds vaker praten over jouw ‘huidbarrière’. Voordat jij kunt bepalen hoe je deze gezond kunt houden of juist moet herstellen, is het van essentieel belang om te begrijpen wat de huidbarrière precies is en waarom deze zo belangrijk is.

Wat is de Huidbarrière?

De huidbarrière vormt de buitenste laag van je huid, ook bekend als de opperhuid. Deze belangrijke laag bestaat uit een complexe combinatie van dode huidcellen, lipiden, proteïnes en vetten die als schild dienen om je huid te beschermen tegen externe invloeden. Het beschermt tegen irriterende stoffen, bacteriën en allergenen. Bovendien speelt het een cruciale rol bij het vasthouden van vocht, waardoor je huid gehydrateerd blijft. Wanneer de huidbarrière beschadigd is, verliest deze haar effectiviteit, waardoor de onderliggende huidlagen kwetsbaarder worden voor de omgeving.

 

Tekenen van een Beschadigde Huidbarrière

Hoe weet je wanneer je huidbarrière beschadigd is?

Een beschadigde huidbarrière manifesteert zich op verschillende manieren. Dit kan zich uiten in een geïrriteerde, rode huid, vaak gepaard met jeuk en gevoeligheid. Andere tekenen zijn onder meer rosacea, trage genezing van wondjes en infecties, en een droge huid als gevolg van verminderd vochtbehoud. Bovendien kan hyperpigmentatie optreden.

Hoe Raakt de Huidbarrière Beschadigd?

Voordat je op zoek gaat naar manieren om je huidbarrière te herstellen, is het van cruciaal belang om te begrijpen wat de oorzaken zijn. Er zijn verschillende omgevingsfactoren die kunnen bijdragen aan een verzwakte huidbarrière. De meest voorkomende oorzaken zijn onder andere:

Vervuiling: Blootstelling aan luchtvervuiling kan schadelijk zijn voor de huidbarrière.
Wind: Sterke wind kan de huid uitdrogen en beschadigen.
Zonlicht: Overmatige blootstelling aan de zon kan de huidbarrière verzwakken.
Roken: Tabaksrook kan schade aan de huid toebrengen.
Te Weinig Slaap: Onvoldoende slaap kan de huidbarrière aantasten.
Stress: Stressniveaus kunnen invloed hebben op de gezondheid van de huid.
Overmatig Gebruik van Scrubs/Exfolianten: Te vaak scrubben kan de huidbarrière beschadigen.

Online huidtest

Herstel van de Huidbarrière

Een beschadigde huidbarrière is echter te herstellen. Dit kan worden bereikt door aanpassingen aan je huidverzorgingsroutine te maken. Terwijl reinigers en exfolianten belangrijke producten zijn, moet je ook niet gaan overdrijven. Overmatig gebruik van deze producten kan schadelijk zijn. Daarnaast is het essentieel om vocht inbrengende crèmes te gebruiken, aangezien een beschadigde huidbarrière vaak vocht verliest. Het dragen van zonnebrandcrème (SPF) is onmisbaar voor bescherming tegen de schadelijke effecten van zonlicht.

LOOkX Balance Lijn voor Huidbarrièreherstel

Voor effectieve huidbarrièreherstel heeft LOOkX de ‘Balance’ lijn ontwikkeld. Deze lijn omvat de Balance cream en de Balance oil. De Balance cream is geschikt voor alle huidtypen, vooral voor de gevoelige huid. Deze crème heeft een detox-formule die ontgift en kalmeert, waardoor je huid weer in balans komt en deze toestand behoudt. De Balance oil, net als de Balance cream, brengt de huid in balans en biedt kalmerende, herstellende, anti-aging en hydraterende voordelen. Bovendien vormt het een beschermend schild voor de huid, waardoor deze minder gevoelig is voor schadelijke invloeden van buitenaf en stress van binnenuit.

 

Voor persoonlijk advies en meer informatie over onze LOOkX Balance-producten voor huidbarrièreherstel, neem gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen op weg naar een gezonde en stralende huid!