fbpx

Huidveroudering is meer dan alleen rimpels

Bij het woord ‘huidveroudering’ denken we vaak aan fijne lijntjes, rimpels en een verslapte huid. Maar wist je dat pigmentvlekken, vergrote poriën, rode vaatjes, couperose en een vermoeide uitstraling ook van groot belang zijn? Deze tekenen verraden niet alleen je ware leeftijd, maar kunnen je zelfs ouder doen lijken dan je bent.

Hyperpigmentatie: Een Veelvoorkomend Probleem

Wist je dat maar liefst 9 op de 10 mensen op een bepaald moment last krijgt van pigmentvlekken? Deze donkere plekken op de huid ontstaan door overactieve pigmentcellen, ook bekend als ‘hyperpigmentatie.’ Voorbeelden van veelvoorkomende pigmentvlekken zijn ouderdomsvlekken, het zogenaamde ‘zwangerschapsmasker’ (een bruine verkleuring in en rond het gezicht) en sproeten. Hoewel pigmentvlekken over het algemeen niet schadelijk zijn voor de gezondheid, worden ze vaak als storend en ontsierend ervaren. Ze komen vooral voor op delen van de huid die veel aan zonlicht worden blootgesteld, zoals het gezicht, het decolleté en de bovenkant van de handen. Andere factoren zoals huidverbranding, acne, hormonale schommelingen, stress, medicatie, zwangerschap en pilgebruik kunnen ook een rol spelen bij het ontstaan van pigmentvlekken.

S.O.S. voor Hyperpigmentatie: Preventie

Natuurlijk is het beste wat je kunt doen om pigmentvlekken te voorkomen. Als je weet dat je gevoelig bent voor hyperpigmentatie, is het essentieel om preventieve maatregelen te nemen.

Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF (Sun Protection Factor), vooral een die sterke UV-A filters bevat, aangezien deze verantwoordelijk zijn voor pigmentvlekken. Controleer de verpakking van de zonnebrandcrème om te zorgen voor een goede UV-A bescherming.

Voor de beste bescherming is het verstandig om verschillende beschermingsmethoden te combineren. Dit betekent dat je gedurende de dag je SPF opnieuw moet aanbrengen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door specifieke supplementen te gebruiken die de natuurlijke bescherming van je huid tegen UV-straling ondersteunen. Deze supplementen helpen ook bij het voorkomen van ouderdomsvlekken en pigmentstoornissen.

Het vermijden van parfum en bepaalde antibiotica is helaas een must als je geen huidverkleuringen wilt oplopen.

 

Online huidtest

Behandeling: Wat Als Je Al Pigmentvlekken Hebt?

Pigmentvlekken zijn lastig te behandelen, vooral als ze diep in de huid zitten. Bij Cosmedisch Instituut Hanneke ben je echter in goede handen. Voordat we met de behandeling beginnen, beoordelen we eerst de pigmentvlek. Onze ‘Observ huidscan’ brengt niet alleen het zichtbare pigment in kaart, maar onthult ook de pigmenten die dieper in de huidlagen verborgen liggen. Als we twijfelen over een pigmentvlek, raden we je aan om eerst je huisarts te raadplegen.

We kunnen kleine vlekken of huidverkleuringen verwijderen met behulp van coagulatie. Voor alle andere behandelingen om de vorming van pigment te vertragen, te verminderen en de huid op te helderen, ben je ook bij ons aan het juiste adres.  Als je wilt weten welke behandeling het beste bij jouw huid en specifieke huidproblemen past, nodigen we je graag uit voor een gratis intake in onze salon.