fbpx
Je kijkt in de spiegel en daar zie je ‘m: een puistje(s) op je kin. Hoewel de één er meer last van heeft dan de anderwil je er natuurlijk gewoon zo snel mogelijk van afOok vraag je je misschien af waarom dat puistje altijd op dezelfde plek lijkt te verschijnen. Wij leggen het graag uit! 

T-zone 
Onzuiverheden en puistjes zijn helaas niet volledig te voorkomen. Hoewel ze overal op het lichaam kunnen verschijnenkomen ze regelmatig voor in ons gezicht. Sommige delen van ons lichaam bevatten meer en grotere tagklieren, bijvoorbeeld de T-zone van je gezicht (voorhoofd, neus en kin) 

Het is dus helemaal niet zo gek dat jij ‘s morgens wel eens wakker wordt met een vervelend plekje op je kin!  

Wat betekenen puistjes op mijn kin 
Puistjes op je kin hebben vaak te maken met je hormonen. Slik je de anticonceptiepil en heb je opeens last van puistjes in dit gebied? Dan zou dat door de hormonen kunnen komen. Ook kunnen de puistjes een signaal zijn vanuit je maag. Probeer niet te vet te eten en eet vooral natuurlijk voedsel. Bevinden de puistjes zich vooral op je kaaklijn? Dan kan dit te maken hebben met stress.   

Hoe ontstaat een puist op mijn kin? 
Onder invloed van hormonen verandert er veel in ons lichaam. Ook de werking en bouw van onze talgklieren veranderenDeze gaan ineens meer en dikker talg aanmaken. Talg is belangrijk voor de gezondheid en bescherming van onze huid, maar bij een overproductie kan het tot vervelende kwaaltjes leiden. Doordat ook onze huid verdikt in de puberteit, ontstaan er verstoppingen in onze poriënDit leidt als eerst tot een mee-eter die zich later kan ontwikkelen tot een ongewenste ontsteking of puist.

Wat kan ik zelf doen?

Hoewel dit huidprobleem erg moeilijk te behandelen is, kun je (jeugd)puistjes wel aanzienlijk verminderen met de juiste huidverzorging. Het verdwijnen van een puistjes op je kin heeft tijd nodig, dus ga niet overhaast handelen. Dit kan vervelende en zelfs schadelijke gevolgen hebben. 

Enkele geschikte producten: 

   • Reiniging: Derma daily cleanser
    Deze cleanser bevat glycolzuur dat niet alleen de huidoppervlakte reinigt, maar ook de binnenkant van de poriën. 

   • Peeling: Derma skin polish pads
    Één van de bewezen oorzaken van puistjes en mee-eters is de opstapeling van dode huidcellen. LOOkX Derma skin polish pads zijn milde, maar toch effectieve peeling pads verrijkt met salicylzuur en niacinamide voor het verwijderen van dode huidcellen en het verminderen van roodheid. 

   • Serum: Solution pore minimiser
    De formule verkleint en verfijnt poriën, vermindert vuilophopingen en mee-eters, en reguleert een overactieve talgproductie van binnenuit.  

   • Crème: Solution Cream
    Deze crème pakt de talgklieren direct aan om niet alleen jouw huid op te lappen, maar ook echt te behandelen. Door de toevoeging van unieke plant stamcellen worden puistjes op je kin verleden tijd.  

   • UV-bescherming: Natural velvet mineral foundation
    Wanneer jouw huid tegelijkertijd moet strijden tegen dagelijkse schade door de zon is zij niet in staat om puistjes te genezen. LOOkX Natural velvet mineral foundation met SPF 15 biedt de uitkomst. Je huid wordt beschermd tegen UV-straling, kan nog steeds optimaal ademen en jouw puistjes worden prachtig gecamoufleerd. Hello perfect egale, zachte huid!
     

Knijp niet zelf je puistjes uit! 

Door een verkeerde druk kan de ontsteking zich juist verspreiden,  waardoor het probleem alleen maar groter wordt.